Periode: 2017/2018
Team / lærer: CF

Årsplan Billedkunst, 3. Klasse 2017/18

Mål for undervisningen:

Se trinmål og forenklede mål for faget billedkunst.

Vi vil i løbet af året arbejde med følgende emner:

• Collagearbejde: Eleverne vælger et billede som de selv skal gengive som en billedcollage.

• Billedanalyse: Eleverne skal se på billeder, hvor fokus er øget opmærksomhed på maleteknikker, forgrund, mellemgrund, baggrund, farvevalg og perspektiv. Herefter taler vi om fortolkning.

• Levende billeder: Vi arbejder med video på baggrund af et allerede valgt maleri.

• Ler: Eleverne skal lære at forme i ler.

• Selvportræt: Eleverne laver kasser, der er beklædt med selvportrætter, billede af interesser, familie mm. Herefter skabes et udvidet selvportræt ud fra foto.

• Påske: ved påsketid arbejder eleverne med påskepynt og udskæring af papirbilleder. Vi afprøver pustning og maling af æg.

• Tegneserier: Vi arbejder med udtryk og følelser i ansigtet og kroppen samt figurudvikling,. Eleverne laver deres egne tegneserier med fokus på pointe, figurerne, miljø og handling.