Periode: 2017-2018
Team / lærer: FR/IB

Årsplan svømning 2017-2018
Generelt om undervisningen:

Undervisningen arbejder hen mod at eleverne gennem undervisningsaktiviteterne bliver trygge ved at være i vandet. I de fleste timer vil der indgå forskellige lege, som har til formål at styrke elevernes fortrolighed med at færdes i vand. Yderligere så vil der også være mere traditionel svømmetræning i timerne.

Praktisk information:

Svømmetimerne er placeret i 3. og 4. lektion om torsdagen, hvilket vil sige at de går ind over 10-pausen. Årsagen til dette er, at tidsrummet: kl. 9-11 er det tidsrum skolen har mulighed for at leje Lyngby Svømmehal. Vi afslutter undervisningen tids nok, til at vi kan nå tilbage til skolen og eleverne kan nå at spise en 10-mad før 4. lektion starter.

OBS: Eleverne skal hver torsdag medbringe en lille taske med: badetøj, håndklæde, badehætte for pigernes vedkommende om vinteren (fra efter efterårsferien til påskeferien) samt svømmebriller.
Det vil også være en god ide at medbringe en ekstra stor madpakke.

Periode:

Forløbsbeskrivelse:

Uge 32-46

(26 lektioner)

(Ingen svømmeundervisning i uge 41 pga. fordybelsesuge og uge 42 pga. efterårsferien)

Fortrolighed med vand I:

I dette forløb arbejder vi med at alle elever bliver trygge ved at færdes i vandet.

I forløbet vil der blandt andet indgå følgende aktiviteter:

- Svømning med plade.

- Forskellige lege i vand.

- Træning af svømmeformerne: rygsvømning og indledende træning af svømmeformen: brystsvømning.

Uge 41

Uge 42: Efterårsferie

Fordybelsesuge

Efterårsferie

Uge 47

Fordybelsesuge

Uge 48-50

(6 lektioner)

Fortrolighed med vand II:

I dette forløb vil der være et øget fokus på at alle elever får trænet minimum svømmeformen: brystsvømning, nogle med bælte og nogle uden.

Uge 52

Juleferie

Uge 1-9

(16 lektioner)

(Uge 7: Vinterferie)

(Uge 10: Fordybelsesuge)

Fokus på den enkelte svømmeform I:

I samarbejde med eleverne udvælger vi én svømmeform til hver elev. Denne svømmeform skal hver elev træne i hoveddelen af undervisningen.

Klassen deles i 2 hold efter niveau.

Uge 11-17

(12 lektioner)

Uge 13

Fokus på den enkelte svømmeform II og spring:

Forløbet fortsættes. Eleverne får muligvis lov til at vælge en ny svømmeform som de træner på.

Påskeferie

Uge 18-25

(14 lektioner)

Svømmemærker og spring:

Eleverne deles i små hold med nogenlunde samme niveau på det enkelte hold.

Hvert hold skal på skift tage svømmemærker efter deres niveau. Eksempelvis: 100-metermærke, grundmærke (dvs. et mærke i grundlæggende svømmefærdigheder), 500 metermærke, springmærke, dykkermærke (f.eks.: dyk efter genstande på bassinbunden) etc.

Forbehold for ændringer.

Med venlig hilsen,