Periode: 2018/19
Team / lærer: CF

Årsplan dansk 4. Klasse - 2018/2019

Læsning:
  • Vi vil som tidligere have frilæsning en eller flere gange om ugen og særligt i forbindelse med diktat, hvor man også kan medbringe sin egen bog hjemmefra eller fra biblioteket.
  • Vi har fortsat en bibliotekstime om ugen (hver onsdag), hvor man kan låne tre bøger med hjem, som afleveres eller genlånes ugen efter.
  • Vi vil fortsat arbejde med Fandango-bøgerne. I grundbogen findes tekster, hvor vi særligt arbejder med bl.a. personkarakteristik, miljø, komposition, virkemidler, synsvinkler og tema.

Det tilstræbes at eleven læser minimum en halv time hver dag.

Skrivning:
  • I Fandangos arbejdsbog vil der være skriveopgaver tilknyttet grundbogen.
  • Eleverne har diktat en gang om ugen.
  • Vi vil fortsat arbejde med boganmeldelser. Dette vil dette implementeres som en månedlig aflevering og fremlæggelse. Dette forklares nærmere, når vi nærmer os dette.
  • Vi benytter opgavebogen ”Dansk Direkte 4” flere gange om ugen. Denne bog har klare læringsmål og lægger sig direkte op ad Fælles Mål.
  • Eleverne arbejder med at skrive små historier, som skrives ind i kladdehæftet og afleveres til mig. Historierne skal omhandle et emne, som jeg i god tid fortæller eleverne. Typisk vil de have ca. to uger til at skrive historien.  Jeg giver efterfølgende feedback.
  • Vi arbejder med at skrive på computer.

Mundtlighed:
  • - Vi arbejder videre med fremlæggelser, som hver elev selv forbereder og fremlægger for klassen. Datoer og mere info vil blive meddelt i god tid inden opstart.
  • Vi vil i løbet af året også arbejde kreativt med nogle emner. Eleverne vil arbejde med opgaver i grupper, hvor de skal sparre med hinanden, problemløse, dramatisere mm.
  • Løbende vil vi arbejde med mundtlige opgaver, hvor vi samtaler om forskellige emner i fællesskab. Nogle opgaver fra bøgerne vil også lægge op til samtaler enten i grupper eller i fællesskab med hele klassen.

Materialer:
-Fandango 4, grundbog + arbejdsbog. Her arbejdes med tekstforståelse.
- Diktat for alle 4
-Dansk Direkte 4
- Jeg har lånt materiale fra CFU (Center for undervisningsmidler)

Efterår
  • Eventyr: Vi arbejder med læsning og skrivning af eventyr
  • Vi læser bogen ”Antboy”
  • Dansk Direkte: Vi arbejder sideløbende med opgaver i Dansk Direkte
  • Fandango:  Vi arbejder sideløbende med tekster og opgaver i Fandango grundbog og opgavebog.
  • Vi arbejder med læsning og skrivning af digte – Bog: ”Hånden fuld af digte”

Vinter
  • ”Fortælleterninger”
  • ”Fang en fagtekst”
  • ”Den store ordsprogsbog”

Forår
  • Ole Lund Kirkegaard – læring om forfatteren med fremlæggelser
  • Astrid Lindgren  - læring om forfatteren med fremlæggelser

• Evaluering

Der tages forbehold for ændringer i ovenstående plan.