Periode: 2017/2018
Team / lærer: CC

Mål for undervisningen :

Undervisningen vil tage udgangspunkt i elevernes grundbog ’Blue Cat’ og i undervisningsportalen Clioonline. Vi kommer til at have meget fokus på det skriftlige for at forberede klassen til prøverne i 8.-9. Mundtligt fokuserer vi på at øge ordforråd og på at tale flydende og med god sammenhæng.

Der vil være større skriftlige afleveringer i løbet af året og disse skal laves hjemme. Derudover vil vi også arbejde med skriftlighed i timerne, bl.a. i ’Blue Cat – My Own Book’.

Årets emner og arbejdsområder :
Efterår 2017:

• Skoleåret starter med at vi skal lære hinanden at kende. Eleverne arbejder hjemmefra med en kort præsentation af sig selv. Ud fra denne skal vi arbejde med gode interview spørgsmål, som skal bruges i opgaveformuleringen til deres første skriftlige aflevering.

• ’Love’ – i dette forløb skal vi arbejde med læsning af tekster i Blue Cat og opgaver i My Own Book. Vi har fokus på bl.a. ordforråd. Sideløbende med dette emne kommer eleverne til at have en til en samtaler med mig om deres individuelle mål for engelsk i det kommende år.

• ‘The Vikings’ - her har vi fokus på vikingernes indflydelse på Engelsk historie og skal arbejde med lytteøvelser og med at udvide vores ordforråd. Der vil være en skriftlig aflevering i forbindelse med dette emne.

• ’Crime’ - klassen arbejder med kapitel 5 i Blue Cat. Vi skal arbejde med korte detektivhistorier samt mindre oversættelsesopgaver og øvelser med verber. Eleverne skal også lave fremlæggelser om kendte kriminelle.

• ’Wierd and Wonderful’ - i dette forløb arbejder klassen ud fra kapitel 3 i Blue Cat.I forløbet vil der indgå korte spøgelseshistorier fra grundbogen og eleverne kommer til at skrive en kort gyserhistorie selv.

• ’A taste of Scotland’ - i dette forløb arbejder klassen med kapitel 4 der omhandler Skotland. Klassen kommer til at arbejde med og få kendskab til byerne Glasgow og Edinburgh. Yderligere så vil vi arbejde med skotsk madkultur og accenter.

• ’Christmas’ – op til jul skal vi arbejde med juletraditioner i engelsktalende lande og hvordan disse adskiller sig fra danske traditioner. Vi henter materialer fra bl.a. Blue Cat.

Forår 2017:

• ‘Speeches’ - Vi skal arbejde med at skrive og holde taler med inspiration fra div. berømte nytårstaler og andet.

• ’Parents’ - forløbet er baseret på kapitel 7 i Blue Cat. Vi kommer til at arbejde med korte uddrag af forskellig engelsk ungdomslitteratur og med digte.

• ‘Save Our Planet’ - klassen arbejder med kapitel 6 i Blue Cat. Emnet handler om miljøspørgsmål. Elevernes egne holdninger til spørgsmål om f.eks. forurening vil blive inddraget. Der vil også indgå få lyriktekster i emnet.

• ’The Navajo Indians’ - klassen arbejder med kapitel 8 i Blue Cat.. Vi skal have et indblik i Navajo-indianernes kultur.

• Clio - vi kommer til at arbejde en masse med Clio online i slutningen af året hvor der vil være mulighed for masser af indflydelse på emner og arbejdsformer.

Ændringer i planen kan forekomme i løbet af året.